Vepřové maso se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové kýty, 50 dkg vepřových jater, olej, 2 lžíce škrobové moučky, 2  vejce, sůl, 30 dkg zelí, 10 dkg žampiónů, 2 stroužky česneku, vegeta, 5 lžic sójové omáčky, 15 dkg burských oříšků, 1 větší kapie, 6  feferonek, 1 sklenka desertního vína, 1 šálek vývaru z masoxu
Očištěnou kýtu a játra nakrájíme na jemné plátky a každé zvlášť promícháme s vejcem a škrobem. Spařené hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky, kapii na kostičky, feferonky jemně nasekáme, burské oříšky na sucho opražíme a sloupneme. Na oleji prudce opečeme zvlášť kýtu a zvlášť játra a necháme na sítě okapat. Na stejném oleji osmahneme připravenou zeleninu, přidáme feferonky a třený česnek, žampióny a burské oříšky. Podusíme, zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vegety, vína, poloviny škrobu a vývaru a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, dochutíme, prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka