Vepřové maso se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 1  vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg žampiónů, 1  pórek, olej, 1 sklenka desertního vína, glutasol, 1 dl vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř
Maso nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm, promícháme s polovinou škrobu, vejcem a solí. Necháme 2 hodiny odležet. Čerstvé žampióny nakrájíme na kostičky, pórek na plátky. Na menším množství rozpáleného oleje prudce opečeme maso, přidáme žampióny a pórek. Osmahneme, podle potřeby mírně podlijeme vývarem a podusíme. Dochutíme vínem a glutasolem a podle potřeby dosolíme. Zahustíme škrobem na požadovanou hustotu. Hotové zakapeme olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka