Vepřové maso se salátovou okurkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg tučnějšího vepřového masa, 1 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1 středně velká salátová okurka, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule,
Zálivka:: 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/2 lžíce wei-su, 1 stroužek česneku nakrájený na plátky, 1 špetka soli, 1 špetka mletého zázvoru, 1/2 lžíce škrobové moučky
Tučnější vepřové maso nakrájíme na kostičky a promícháme se škrobem a solí. Čerstvou omytou neloupanou okurku rozřízneme po délce třemi řezy na čtyři díly. Odstraníme jadérka a příčnými řezy nakrájíme na kostičky. Připravené maso prudce orestujeme na menší dávce sádla a cedníkem vybereme. Do uvolněného sádla dáme nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme na kostičky nakrájenou okurku a maso. Vše dobře zamícháme, zalijeme zálivem a dusíme, můžeme dohustit máčeným škrobem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka