Vepřové maso San Francisco - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg vepřového plecka nakrájeného na kostky, 2 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku rozdrcené, 2 rajčata nakrájená na malé kousky, 1 bobkový list, 1.5 dl červeného vína, 1 cuketa nakrájená na malé kousky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev dáme cibuli a česnek a osmahneme do zlatova. Maso vrátíme na pánev, přidáme rajčata, sůl, pepř, bobkový list a polovinu vína. Směs přivedeme k varu, plamen snížíme na mírný, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. Přidáme cuketu a vaříme odkryté dalších 30 minut. Odstraníme bobkový list. Smícháme mouku se zbytkem vína a vzniklou směs pomalu nalijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme další 3 minuty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka