Vepřové maso s olivami - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg vepřového plecka nakrájeného na kostky, 4 lžíce octa, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 3 plátky slaniny, 3 dl vařící vody, 15 dkg rýže, 10 dkg plněných oliv, 2 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Ve velké míse smícháme maso, ocet, cibuli, česnek a pepř. Mísu přikryjeme a necháme v ledničce marinovat alespoň 6 hodin. Na pánvi opražíme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a osušíme na papírovém ubrousku. Na tuku ze slaniny osmahneme maso, které jsme vyndali z marinády. Maso, zeleninu a slaninu přeneseme do zapékací misky, přidáme zbylé přísady, přikryjeme a pečeme v troubě při 170°C asi 25 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka