Polévka Monty - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 cibule, 1 petržel, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 hřiby nebo žampióny, 1 lžíce krupice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 5 dkg fazolových lusků, 20 dkg brokolice, sůl, mletý pepř, 1 lžíce citrónové šťávy
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na nudličky, petržel na půlkolečka. Přidáme na kostičky nakrájené houby a krupici. Lehce osmahneme a zalijeme trochou vody (vývaru), necháme chvíli dusit. Přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájený česnek, našikmo krájené fazolové lusky a ještě o chvíli později i nakrájenou brokolici. Dolijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a povaříme, dokud zelenina nezměkne.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka