Vepřové maso po pekingsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřového plecka, sůl, mletý pepř, 6 dkg oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 6 dkg rostlinného tuku, 50 dkg čínského zelí, 1 lžička octa, moučkový cukr, 1 lžíce škrobové moučky, 1 dl vody, 25 dkg rajčat
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, na horkém oleji orestujeme, přidáme sójovou omáčku a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme troškou vody. Na tuku zvlášť osmahneme na kostičky nakrájené čínské zelí, zakápneme octem, přisladíme a podusíme. Maso promícháme se zelím, přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě, nakrájená rajčata a krátce povaříme, dochutíme. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka