Vepřové maso po čínsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vepřové kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sušených hub, 2 lžíce sójové omáčky nebo kostka masoxu a pár kapek vorcesterské omáčky, 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky karí koření, 2 badyány (cípky, nikoli celé hvězdice), 2 papriky nebo pórky, 1 rajče, trochu glutasolu, sůl
Maso nakrájíme na proužky, krátce opečeme v oleji, přidáme nakrájený česnek, cibuli a dále opékáme. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme koření, drobně pokrájené papriky, houby, rajče a za neustálého míchání opékáme. Nakonec přidáme trochu glutasolu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Podáváme s vařenou neslanou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka