Vepřové maso - gyros - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 lžíce gyrosu, 1 cibule (velká čerstvá nebo plátky sušené), 2 papriky (napůl zelené a červené), sůl, olej
Maso nakrájíme na tenké plátky velikosti pětikoruny, smícháme s kořením, olejem, mírně osolíme a necháme odpočinout.
Na pánvi prudce opečeme na proužky nakrájenou papriku, čerstvou cibuli, přidáme kořeněné maso a za stálého míchání opékáme. Použijeme-li sušenou cibuli, ovlhčíme ji a přidáme k masu. Dusíme do měkka. Podáváme s bílým pečivem, chlebem nebo s rýží a salátem z paprik, rajčat a okurek, i ten kořeníme špetkou koření gyros.
Místo na pánvi můžeme naložené kořeněné maso, plátky papriky, cibule event. i slaninu navléknout na jehlu a rožnit.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka