Vepřové kotlety v šunkové omáčce - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  vepřových kotlet, sůl, hladká mouka, 3 dkg másla nebo Hery, 2 dl bílého vína, vývar z masoxu, 2 dl šlehačky, 10 dkg šunky, citrónová šťáva
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. Vložíme je do pekáčku s rozehřátým tukem a dusíme v troubě. Po chvilce je obrátíme, podlijeme trochou vína a vývaru a dusíme doměkka pod vrchním dílem pekáče. Měkké kotlety podlijeme smetanou a vínem, doplníme šunkou pokrájenou na nudličky a dobře prohřejeme. Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s dušenou rýží, promíchanou s okapaným, ohřátým sterilovaným hráškem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka