Vepřové kotlety se smetanou a vínem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1 malá cibule,  špetka mletého zázvoru, mletá paprika, 1.5 lžíce másla, 1 dl bílého vína, vývar, 1/8 l smetany
Kotlety osolíme, poprášíme zázvorem, vložíme do malé misky a zalijeme vínem. Necháme je 1-2 hodiny marinovat. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a kotlety na obou stranách opečeme. Přendáme je do nahřátého kastrolu a uchováme na teple. Do oleje s cibulí přidáme papriku, zamícháme a přilijeme víno, ve kterém jsme kotlety marinovali, a trochu vývaru. Vložíme kotlety a povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme hustou smetanu a necháme přejít varem.
Příloha: suchá rýže, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka