Polévka letnice - recept cpt. Cooka
5 porcí: 40 dkg brambor, 10 dkg čerstvých hub, 1 dkg másla, 5 dkg krupice, 1 vejce, 1 dkg tuku, 7 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 1.5 l vody
Čistě oloupané brambory nakrájíme na kostečky, dáme do vody, přidáme k nim sůl, kmín, pepř a uvedeme do varu. Do vařící polévky krájíme očištěné hříbky - křemenáče, za stálého míchání přidáme krupici, na nudličky nakrájenou osmaženou a povařenou zeleninu, syrové vejce, které dobře rozmícháme ve 2 lžicích studené vody. Polévku dobře povaříme, přidáme zelenou petržel, pro zlepšení polévky přidáme polévkové koření a šťávu z pečeně.
Poznámka: dáváme-li hříbky - křemenáče do vařící vody, nezčernají.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka