Vepřové kotlety s hořčicí a vínem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1.5 lžíce másla,  trochu hladké mouky, 1 středně velká cibule, 1 lžička hořčice, 1 dl bílého vína
Proužek sádla na větších kotletách odkrojíme, drobně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme máslo a naklepané osolené kotlety po obou stranách opečeme. Pak je v témž kastrole složíme na sebe a přidáme do másla drobně nakrájenou cibuli k osmažení. Promícháme ji s kotletami, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Při dušení kotlety obrátíme. Před ukončením přidáme hořčici rozmíchanou ve víně a povaříme ještě 10 minut.
Poznámka: stejně upravujeme vepřové řízky nebo králíka.
Příloha: nočky, lívanečky ze strouhané žemle, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka