Vepřové kotlety po portugalsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 1 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule nakrájená nadrobno, 1 červená paprika nakrájená na plátky, 1 citrón nakrájený na plátky, sůl, mletý pepř, hladká mouka, voda
V misce smícháme cukr se solí a pepřem a vzniklou směsí důkladně potřeme kotlety po obou stranách. Potom kotlety obalíme v mouce a krátce opečeme na rozpáleném sádle. Kotlety přendáme na talíř a držíme v teple. Do pánve přidáme cibuli a papriku a krátce podusíme. Vrátíme kotlety zpět na pánev, přidáme plátky citrónu a trochu vody (asi 1 cm vysoko). Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud je potřeba, přidáme vodu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka