Vepřové kotlety nadivoko - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kotlety, 5 stroužků česneku, sůl, kmín, tymián, majoránka, rozmarýn, 7.5 dkg rostlinného tuku, 3 dl vody, 4 dkg hladké mouky
Nakrájené kotlety na okrajích nařízneme, prošpikujeme kousky česneku, osolíme, posypeme kmínem, tymiánem, majoránkou, rozmarýnem a naskládáme do pekáčku na rozpuštěný tuk. Kotlety trochu podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme v troubě doměkka. Před koncem pečení odklopíme vrchní pekáček a kotlety dopečeme dočervena. Měkké kotlety vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu scedíme na kotlety, prohřejeme a podáváme s brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka