Vepřové kotlety na pomerančích - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1 dl pomerančové šťávy, 1 lžíce medu, 1 lžička karí koření, 2  pomeranče oloupané a nakrájené na kolečka, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce vody, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, olej ve spreji
Pánev postříkáme olejem, rozpálíme a kotlety zprudka osmahneme po obou stranách. Přidáme pomerančový džus, med a karí koření, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Kotlety vyndáme a držíme v teple. Solamyl rozmícháme ve vodě a pomalu nalijeme do omáčky. Směs 3 minuty povaříme, přidáme nakrájené pomeranče a petrželku, prohřejeme a nalijeme na kotlety.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka