Vepřové kotlety na karí - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 vepřových kotlet, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 dkg hladké mouky, karí koření, 3 dkg mandlí, 1 malé jablko, 1 mandarinka, 3 dl smetany (s obsahem 12% tuku), vývar z masoxu, sůl
Vepřové kotlety po obvodu nařízneme asi na třech místech, naklepeme, opečeme nasucho na teflonové pánvi a potom osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a kořením, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme opečené kotlety, přisolíme a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání. Ke konci dušení přidáme oloupané, jádřince zbavené a na kostičky pokrájené jablko, dílky mandarinky a spařené a oloupané mandle.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka