Vepřové kotlety na hříbkách - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 lžička zelené petrželky, sůl, špetka kmínu, 1 šálek čerstvých hub, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, vývar
Kotlety vykostíme, lehce naklepeme a poprášíme slabě moukou. Z kostí připravíme vývar na podlévání. V kastrole rozehřejeme máslo a kotlety na něm po obou stranách opečeme. Pak je složíme po dvou na sebe a vedle v témž másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme usekanou petrželku, kmín, promícháme s cibulí a přidáme pokrájené hříbky. Chvíli dusíme bez podlévání. Pak kotlety rozložíme po dně, promícháme s hříbky a za mírného podlévání vývarem dusíme do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pak jíšku přilijeme ke kotletám a dusíme asi 5 minut.
Příloha: jemný knedlík, noky, suchá rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka