Vepřové kotlety Massachusetts - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 2 dl vody, 1 dl pomerančové šťávy, 15 dkg rozinek, 2 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, 3 hrušky oloupané a rozčtvrcené, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce oleje, sůl
Na pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety krátce osmažíme. V malé misce smícháme pomerančovou šťávu, rozinky, cukr, skořici, vodu a sůl a vzniklou směs nalijeme na kotlety. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut. Přidáme hrušky a dusíme dalších 15 minut. Hotové kotlety a hrušky přendáme na talíře a držíme v teple. Ve sklenici rozpustíme Solamyl ve dvou lžících vody, vmícháme do šťávy a vaříme, až směs zhoustne. Hotovou omáčku nalijeme na kotlety a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka