Vepřové kotlety Colbert - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, sůl, 1.5 lžíce másla, 8 listů kapusty, 25 dkg mletého masa, 2 lžíce vody, mletý pepř, zelená petrželka, 1 malá cibule, 15 dkg žampiónů
Listy kapusty spaříme a dáme okapat. Mleté vepřové maso osolíme, opepříme, našleháme se studenou vodou. Kotlety naklepeme, osolíme a na másle je po obou stranách prudce opečeme. Přendáme je do jiného nahřátého kastrolu a na témž másle osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené žampióny a nakonec petrželku. Listy složíme vždy dva na sebe, na ně položíme kotletu, potřeme mletým masem, pak potřeme žampióny a opět mletým masem. Sbalíme, vložíme do zapékací mísy, pokapeme máslem a pečeme mírně podlité 25 minut.
Příloha: malé brambory vařené, posypané petrželkou
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka