Vepřové kostky po srbsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg libového vepřového plecka, 2 lžíce oleje, cibule, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl vody, 2  rajčata, kapie, mletá paprika, 15 l kysané smetany
Maso nakrájíme na kostky a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme ji částí dávky mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme zpět maso a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou kapii, sůl a mletou papriku. Vše dusíme 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme.
Příloha: knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka