Vepřové kostičky po čínsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg vepřové kýty, 1 vejce, sůl, 1 lžíce škrobové moučky, olej, 1 lžička anýzu, 2 papriky nebo drobně pokrájené zelí, cuketa, celer aj., 5 žampiónů nebo máčené sušené houby, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu, špetka chilli (nemusí být)
Maso nakrájíme na drobné kostičky a obalíme v těstíčku z rozšlehaného vejce, špetky soli a škrobové moučky. Do oleje vhodíme anýz, opražíme, většinu anýzu vyjmeme. V anýzovém oleji osmahneme obalené maso, přidáme na proužky nakrájenou papriku, žampióny (nebo vymačkané sušené houby), stále mícháme a opékáme. Pak přidáme zázvor, sójovou omáčku, 1 - 2 lžíce vody a podle chuti chilli. Podusíme kratičce, dochutíme glutamanem.
Příloha: rýže, nudle nebo bílý chléb a salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka