Vepřová roláda - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřového plecka, sůl, mletý pepř, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 8 dkg rostlinného tuku, 3  vejce, 10 dkg mraženého hrášku, 5 dkg nakládaných kapií, 2.5 dkg hladké mouky, 3 dl vody
Vepřovou plec rozřízneme na širší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a šunky, potřeme míchanými vajíčky, hráškem a jemně nakrájenými kapiemi. Stočíme roládu, utáhneme, převážeme nití a vložíme do pekáčku vymazaného tukem. Pečeme v horké troubě za občasného podlévání vodou. Roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Šťávu přecedíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka