Vepřová pečeně s rozmarýnem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg libové vepřové pečeně, 1 lžička drceného rozmarýnu, trochu mletého pepře, špetka muškátového oříšku, 1 strouhaná cibule, sůl, 1 lžíce hladké mouky
Vepřovou pečeni potřeme pastou z rozstrouhané cibule smíchané s rozmarýnem, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Můžeme též udělat nožem do masa otvory a vetřít do nich trochu pasty. Podlijeme a pečeme zprvu přiklopené, později na pekáčku bez pokličky, aby maso zčervenalo. Šťávu můžeme zaprášit lžicí mouky a zředit vodou podle potřeby. Podáváme s dušenou zeleninou nebo s čerstvými saláty a s brambory či s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka