Vepřová pečeně s paprikou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg vepřové pečeně bez kostí (karé, kýta), 1 cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, olej na smažení,
Marináda: 1 bílek, 3 lžíce bramborové škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vodky,
Omáčka: 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 2 lžičky moučkového cukru, 1 špetka soli, 3 lžíce vody
Vepřové maso opláchneme, osušíme, zbytečný tuk odřízneme, pokrájíme na plátky o síle 1,5 cm a pak podél na kousky dlouhé 3 až 4 cm. Spojíme a pečlivě promícháme všechny ingredience marinády. Zalejeme jí maso, zamícháme a na 30 minut odložíme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na kostičky. papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na čtverečky veliké jako kousky masa. Spojíme a pečlivě pomícháme všechny ingredience omáčky.
Marinované kousky osoleného masa smažíme 3 minuty za stálého míchání na rozpáleném oleji. Vyjmeme, necháme nad pánví okapat. Na tuku, na němž se smažilo maso, smažíme za stálého míchání 1 minutu cibuli a papriky. Vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi ponecháme asi 1/2 lžíce oleje. Přidáme osmažené papriky a cibuli, přilejeme omáčku a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme maso, pečlivě promícháme a 1 minutu a 30 vteřin ponecháme ještě na plotně. Podáváme horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka