Vepřová kýta s rybízem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřové kýty, 3 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce máčené škrobové moučky, 1  badyán (hvězdička), 10 dkg rybízového kompotu, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, 2 lžíce vývaru, 1 lžička škrobové moučky, 1  hlávkový salát
Na plátky krájenou vepřovou kýtu zastříkneme vínem, osolíme a promícháme s máčeným škrobem. Necháme v chladnu odležet asi 20 minut. Potom maso prudce orestujeme. Po chvilce přidáme hvězdičku badyánu a zalijeme šťávou z rybízového kompotu, do kterého jsme přidali vývar, víno, sůl, wei-su a máčený škrob. Dobře promícháme a krátce dusíme. Před podáváním odstraníme badyán. Hotový pokrm ozdobíme na povrchu rybízovým kompotem a obložíme jemně krájenými nudličkami hlávkového salátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka