Valašské vepřové plátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kýty, sůl, 5 dkg rostlinného tuku, 5 dkg hladké mouky, 5 dl vody, 25 dkg čerstvých hub, 3 dkg másla, 25 dkg kysané smetany, 2 lžíce sekaného kopru
Z kýty nakrájíme 2 plátky na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, orestujeme po obou stranách na horkém tuku, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou v troubě. Měkké plátky vyjmeme, zaprášíme moukou a povaříme. Nakrájené houby orestujeme na másle, vložíme do omáčky, zalijeme kyselou smetanou, přidáme sekaný kopr, osolíme, krátce povaříme a dochutíme octem. Podáváme s houskovými knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka