Uzené maso s kysaným zelím a smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg uzeného masa, 60 dkg kysaného zelí, 1 lžíce vepřového sádla, 1  cibule, mletá paprika, 3 dl vody, 1/2 kostky bujónu (masox), 1 lžička moučkového cukru, 2 zrnka celého pepře, 15 l smetany, sůl
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme papriku. Jakmile zpění, ihned zalijeme vodou a uvedeme do varu. Přidáme maso nakrájené na plátky a vše pokryjeme na kratší nudličky nakrájeným zelím. Poprášíme cukrem, doplníme bujónem, pepřem a hrnec uzavřeme. Dusíme 20-30 minut, až zelí a maso změknou. Nadbytečnou vodu odpaříme při prudkém varu. Vše zalijeme smetanou, jen prohřejeme a osolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka