Uherské vepřové kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 6 dkg tuku, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, 40 dkg kysaného zelí, 1 jablko, ocet, moučkový cukr, 1 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky
Na rozehřátém tuku lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme sůl a naklepané kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Přidáme nakrájené zelí, na nudličky nakrájené oloupané jablko, cukr, ocet a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka