Vepřové maso s karí - recept cpt. Cooka
Tia-li-žou-s
4 porce:  60 dkg vepřové kýty nebo vykostěné kotlety, 50 dkg květáku, 2 větší cibule, 2  vejce, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička karí koření, zázvor, vývar z masoxu, sůl
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s vejcem a trochou sójové omáčky. Květák rozebereme na růžičky, spaříme jej horkou vodou a studenou propláchneme. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka, zbytek jemně nasekáme. V rozpáleném oleji prudce osmažíme maso, přidáme cibuli, zázvor, karí koření, sůl a sójovou omáčku. Prohřejeme, přidáme květák a kolečka cibule, produsíme a dochutíme glutasolem. Mírně zahustíme máčeným škrobem, podusíme a podle potřeby zředíme vývarem z masoxu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka