Sladkokyselé vepřové plátky - recept cpt. Cooka
Tchang-chu-li-ťi
4 porce:  1 kg vepřové kýty, 1  kedlubna, 2 střední mrkve, 2  cibule, 1  pórek, mletý zázvor, česnek, sušené houby, ocet, 3  vejce, olej, 5 lžic sójové omáčky, glutasol, mletý pepř, sůl, moučkový cukr, hladká mouka, 1 šálek vývaru z masoxu
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, dlaní nebo tupou stranou nože je mírně naklepáme a necháme hodinu naložené v marinádě, kterou připravíme ze sójové omáčky, poloviny nastrouhané cibule, špetky zázvoru, soli, pepře a dvou lžic oleje. Mrkev a kedlubny nakrájíme na jemné plátky, necháme je přejít varem a propláchneme studenou vodou. Z vajec, mouky a vody si připravíme těstíčko. Plátky masa namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji do růžova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka