Thajská pochoutka - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg vepřového masa nakrájeného na kousky, 15 dkg kuřete, 10 dkg krevet, 2 menší okurky, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku rozdrcené, 1 cibule nakrájená nadrobno, 15 dkg kukuřice, 5 feferonek nasekaných nadrobno, 2 rajčata nakrájená nadrobno, 3 jarní cibulky nakrájené nadrobno,
Omáčka: 1.5 dl kečupu, 1 lžička sójové omáčky, 4 lžíce octa, 4 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce škrobové moučky
Okurky oloupeme, odkrojíme konce, rozkrojíme podélně na polovinu a ty nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm 10 sekund smažíme česnek. Přidáme vepřové maso a smažíme další 2 minuty. Přidáme nakrájené kuřecí maso a krevety a za stálého míchání krátce osmahneme. Maso a krevety vyndáme a držíme v teple. Do hrnce přilijeme zbytek oleje, rozehřejeme a 2 minuty smažíme směs kukuřice, cibule, okurek a feferonek. Maso vrátíme do hrnce, dobře prohřejeme, přidáme zelenou cibulku a připravenou omáčku a chvilku povaříme, až omáčka zhoustne.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka