Šunka po virginsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg syrového uzeného masa, 2 lžíce pískového cukru, 1 lžička tlučeného hořčičného semínka, 8 hřebíčků, 2 šálky zeleného hrášku, 2 plátky slaniny, 1/2 šálku šlehačky, sůl, mletý pepř, broskev nebo meruňky
Uzené maso protýkáme hřebíčky, dáme na pekáč, posypeme tlučenou hořčicí smíchanou s cukrem a pečeme za občasného podlévání dvě hodiny v troubě doměkka. Broskve nebo meruňky rozpůlíme a patnáct minut před koncem pečení přidáme k masu. Hrášek uvaříme, zprudka opečeme na slanině, osolíme, opepříme, zalijeme šlehačkou a podáváme k uzenému masu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka