Šumavská kapsa - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 7.5 dkg slaniny, 10 dkg vepřových jater, 12 dkg cibule, 1.5 dkg sušených hub, 6 dkg rostlinného tuku, 5 dl vývaru, 4 dkg hladké mouky
Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakrájenou cibulku usmažíme, vložíme kotlety, podlijeme vodou z hub a dáme péci. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, provaříme. Šťávu procedíme na kotlety.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka