Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vepřové kýty, 2 vejce, 1 špetka soli, 1 lžíce škrobové moučky (Solamyl), olej, vepřové sádlo, 30 dkg špenátu nebo pekingské zelí, příp. mangold nebo bílé zelí, 1 šálek vývaru, 2 lžíce desertního vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 špetka chilli papriček (drcené), 1 špetka bílého pepře (drceného), glutasol nebo vegeta
Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti pětikoruny. Na misce ušleháme vejce se solí a máčeným škrobem. Směsí zalijeme maso a dáme odležet do chladničky. Potom maso obalené směsí z vajec rychle opečeme na oleji a olej slijeme. Na pánev si dáme rozehřát sádlo, přidáme hrubě pokrájené lístečky čerstvého špenátu, nebo jemně pokrájené pekingské zeli (i bílé zelí), nebo hrubě posekaný mangold. Zalijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou. Podusíme několik minut, až zelenina zkřehne, za stálého míchání. Dochutíme glutasolem. Na oleji osmahneme pálivé papričky a pepř a vzniklým ostře chutnajícím olejem přelijeme hotový pokrm.
Příloha: rýže nebo vařené nudle
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka