Strážnický verbuňk - recept cpt. Cooka
6 porcí:  90 dkg vepřové kýty, 30 dkg cibule, 15 dkg oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžička rajčatového protlaku, 10 dkg anglické slaniny, 2  nakládané okurky, 6  feferonek, 1 dl červeného vína, 10 dkg křenu, sůl, 20 dkg vařeného uzeného masa
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso z kýty a opražíme je. Mírně podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, rajský protlak, osolíme, přidáme nakrájené feferonky a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, anglickou slaninu, sterilované okurky, podlijeme vínem a dodusíme. Na talíři sypeme strouhaným křenem. Jako přílohu podáváme opečené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka