Sofrito - maso v omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg drobně nakrájeného vepřového masa, 1 lžíce aromatického oleje, 20 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 2 velké papriky, 1  chilli paprička, 15 dkg vařeného prorostlého uzeného masa, 30 dkg rajčat, 1/2 lžičky suché dobromysli, 1 lžička soli, 1/2 lžičky čerstvě drceného pepře, 1.5 lžíce koriandrových lístků (nebo petrželka a třetina mletého koriandru)
Maso opečeme na oleji, přidáme cibuli, česnek, papriku, uzené, vše nadrobno nakrájené, pak nakrájená rajčata, koření, sůl a třicet minut dusíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka