Silvestrovské kotlety - recept cpt. Cooka
2 porce:  2  vepřové kotlety, mletý pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 12 dkg žampiónů, 5 dkg oleje, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky,  trochu šlehačky, žloutek, zelená petrželka, 4 plátky tvrdého sýra, mletá paprika
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a uložíme na teplém místě. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, žampióny nakrájené na čtvrtky, opečeme, zasypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme šlehačku a petrželku a povaříme do husta. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a vmícháme žloutek. Směs rozdělíme na kotlety na plechu, poklademe plátky sýra a pečeme při 220°C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka