Selské vepřové závitky - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vepřové panenské, sůl, zelený pepř, červený pepř, pórek, cibule, hořčice, 12 dkg anglické slaniny, olej, zelená petrželka
Vepřovou panenku nakrájíme proti vláknu na špalíky široké asi 6 cm, pak z každého z nich dvěma nedotaženými řezy po vláknu uděláme plátek, který jemně naklepeme (v mikrotenu). Plátek masa posolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, cibule nebo pórku. Okořeníme barevným pepřem a petrželkou a svineme. Zabalíme do anglické slaniny, příčně rozřežeme na 2 - 3 kolečka. Ta napíchneme naplocho na špíz, potřeme olejem a upečeme na grilu. Před podáváním můžeme podlít troškou vepřové šťávy z pečeně.
Příloha: kysané zelí s kysanou smetanou a bramborové placičky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka