Segedínský vepřový kotlet - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 2  cibule, 10 dkg slaniny, 1 červená feferonka, 1 stroužek česneku,  špetka mletého kmínu, 1 lžička soli, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, 40 dkg kysaného zelí, 1/8 l masového vývaru, 4 lžíce kysané smetany
Cibuli, slaninu a feferonku nakrájíme na kostičky. Maso potřeme česnekem, posypeme kmínem, v hluboké pánvi na oleji dohněda osmahneme a vyjmeme. Nakrájené přísady na tuku orestujeme do sklovita. Přidáme protlak, papriku, zelí a dobře promícháme, přilijeme vývar. Kotlety položíme na zelí a dusíme přikryté při nižší teplotě. Dochutíme a před podáváním polijeme smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka