Sahte java - recept cpt. Cooka
1 porce: 20 dkg libového vepřového masa, 5 dkg oleje, 1 citrón na šťávu, 5 cl šťávy z masa nebo pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, karí koření, 3 dkg cibule, 10 g hladké mouky, 10 g moučkového cukru
Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napíchají na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, karí kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší se trochou hladké mouky a přidá se trochu cukru. Po krátkém osmahnutí se přidá šťáva z citrónu, šťáva odkapávající z masa, stejné množství čerstvé smetany a vzniklá omáčka se nechá za stálého šlehání rychle povařit. Maso se podává na špejli a přelévá necezenou omáčkou.
Příloha: rýže po indicku (uvařená sypká rýže kořeněná karí kořením)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka