Pytlácký točenec - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřové kýty, mletá paprika, sůl, 15 dkg žampiónů, 10 dkg slaniny, 12 dkg cibule, 5 dkg rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opaprikujeme. Na plátek navršíme nakrájené žampióny, část nakrájené cibule a část na nudličky nakrájené slaniny, zatočíme a upevníme párátky. Na pekáčku na tuku a rozpuštěné slanině zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme točence a po všech stranách orestujeme, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na maso a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka