Pikantní vepřové kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce másla, 1 cibule, 3 dl rajčatového protlaku, 2.5 dl bílého vína, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, zelená petrželka, tymián, sůl, mletý pepř
Kotlety krátce osmahneme, vyndáme z pánve a držíme v teple. Do pánve dáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme ji do zlatova. Přidáme rajský protlak, víno, tymián, bobkový list a sůl s pepřem. Kotlety vrátíme do pánve, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, petrželku a citrónovou kůru a touto směsí posypeme kotlety.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka