Pestrobarevný špíz - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lilek, sůl, 2 vepřové kotlety, 2 cukety, 2 cibule, 2 papriky (napůl červené a zelené), 2 stroužky česneku, 1 dl olivového oleje
Omytý lilek podélně rozpůlíme, případně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky, které důkladně osolíme. Plátky necháme asi 15 minut odležet a pak je osušíme. Maso nakrájíme na kostky, omyté cukety na plátky silné asi 1 cm, cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Omytou papriku zbavenou jader rozkrájíme na kousky a asi 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě. Prolisovaný česnek rozmícháme v oleji.
Připravíme si kovové jehly, na něž střídavě napichujeme maso a zeleninu, vše potřeme česnekovým olejem. Grilujeme asi 20 minut, během nichž jehly obracíme a přísady potíráme olejem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka