Polévka Atlanta - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce oleje, 1 cibule, 5 dkg celeru, 1 mrkev, 1 brambora, 3 žampióny, 10 dkg cukety, 1 stroužek česneku, 5 dkg bílých fazolí, 1 kostka bujónu (masox), kmín, 1/2 lžičky mleté papriky, saturejka, sůl, 1 lžička citrónové šťávy
Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, mrkev na kolečka, celer na nudličky, brambor a cuketu na kostičky, česnek na plátky. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, přidáme mrkev, celer a česnek. Podlejeme troškou vody, přidáme koření a bujónovou kostku, pomalu dusíme. Po chvíli přidáme brambory a na plátky nakrájené žampióny. Když je zelenina měkká, vložíme do polévky ještě prohřát fazole a podle chuti přisolíme a přikyselíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka