Masové špízy s rajčatovým salátem - recept cpt. Cooka
4 porce:
Na špíz: 60 dkg vepřové kýty, 8 žampiónů, 2 špekáčky, 2 stroužky česneku, 1 feferonka, 2 lžíce oleje,
Na salát: 50 dkg rajčat, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce octa, 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Vše smícháme. Přimícháme ocet, sůl, pepř, olej, lístky tymiánu a přidáme do salátu.
Vepřové plátky nakrájíme na proužky, špekáčky na silnější kolečka. Očištěné a omyté žampióny nakrájíme na plátky. Na grilovací jehlu potřenou olejem pak střídavě napichujeme nakrájené maso, houby a kolečka špekáčků. Oloupaný česnek a očištěnou feferonku pokrájíme nadrobno. Na oleji krátce podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě teplou směsí potřeme špízy. Při grilování maso občas obrátíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka