Maso dvou barev - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg vepřových jater, 30 dkg vepřové kýty, 1  vejce, 3 lžičky škrobové moučky, 10 dkg pórku, 10 dkg kapie, 10 dkg cibule, 6  žampiónů, 5 dkg spařených sloupnutých mandlí, česnek, 5 lžic sójové omáčky, glutasol, 5 lžic desertního vína, olej, 4  feferonky, vývar z masoxu, sůl,

Červený olej: 1 dl stolního oleje, 1/2 lžičky chilli

Očištěná játra a kýtu nakrájíme zvlášť na plátky. Játra promícháme se škrobem, kýtu s vejcem, škrobem a špetkou soli. Necháme odležet. Pórek, žampióny, cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V rozpáleném oleji opečeme vepřové plátky, scedíme je a necháme okapat. Játra orestujeme na druhé pánvi. Do propečených jater přidáme připravenou zeleninu a pražené mandle, směs prohřejeme a přidáme vepřové maso. Vše podusíme, zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, glutasolu, vína, škrobové moučky a vývaru. Ještě chvíli podusíme a zakapeme červeným olejem.
Červený olej si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme stolní olej, vmícháme do něj červené chilli papričky a krátce je osmahneme, až olej dostane načervenalou barvu a ostrou příchuť. Červený olej si můžeme připravit do zásoby. Nekazí se.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka