Marinované vepřové maso Havana - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1.5 kg vepřového masa na pečení, 3 dl pomerančové šťávy, 1 dl citrónové šťávy, 4 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1 lžička dobromysli, 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 listy řapíkatého celeru nakrájené na kousky, 1 nakrájená mrkev, sůl, mletý pepř
Smícháme citrónovou šťávu s 2/3 pomerančového džusu a směs nalijeme na maso. Přikryjeme a necháme v ledničce marinovat alespoň 4 hodiny. Maso vyndáme a necháme okapat. V malé misce smícháme česnek, pepř a oregáno a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Do mělkého pekáče dáme cibuli, mrkev a stonky celeru, posolíme a přelijeme marinádou. Na zeleninu dáme maso a pečeme odkryté v troubě při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso několikrát pomažeme šťávou. Hotové maso vyndáme a rozkrájíme. Zeleninovou směs vyndáme, přilijeme zbytek pomerančového džusu a směs rozmixujeme v elektrickém mixéru na jemnou kaši. Vrátíme na pekáč a 1 minutu povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka