Maďarské vepřové kotlety nebo řízky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety nebo řízky, 2 lžíce vepřového sádla, 1 velká cibule, trochu hladké mouky, 2 papriky, 3 větší rajčata, 4 středně velké brambory, 1 rovná lžička mleté papriky, 1 stroužek česneku, sůl
Maso naklepeme, osolíme, po obou stranách slabě poprášíme moukou a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu a uchováme na teple: Ve zbylém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, usekaný česnek, zamícháme, aby se paprika zbarvila v tuku. Nesmí zhnědnout. Mírně podlijeme, přidáme opečené kotlety a při mírném podlévání dusíme do poloměkka. Brambory nakrájíme na menší kostky, zelené papriky odjadřincujeme a nakrájíme na proužky. Oboje přidáme k masu a dusíme společně. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a necháme jen krátce podusit, aby zůstala v kouscích.
Příloha: noky, hlávkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka