Kynuté závitky s masovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Těsto: 1/2 kg hladké mouky výběrové, 3 dkg kvasnic, voda, sůl, cayenský pepř,

Náplň: 60 dkg vepřového plecka, 1 lžička vegety, 1 stroužek česneku, mletý zázvor, sůl

Z vlažné vody, droždí a mouky připravíme těsto, které necháme vykynout. Vepřové maso uvaříme v malém množství osolené vody doměkka. Prochladíme, jemně semeleme a ochutíme třeným česnekem, zázvorem, polovinou vegety a podle chuti dosolíme. Vykynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na 20 - 30 stejných dílů, ze kterých vyválíme tenké placičky. Ty plníme připravenou náplní. Okraje potřeme vlažnou vodou a pevně uzavřeme. Vaříme v páře asi 8 minut.
Z vývaru, 1/2 dl sójové omáčky a lžičky škrobové moučky si připravíme omáčku, dochutíme vegetou, pepřem a podle potřeby i dosolíme. Krátce povaříme a podáváme závitky polité touto omáčkou.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka